Lampaantaljan hoito-opas

Vinkkimme aidon lampaantaljan hoitoon ja ehostamiseen

Aito lampaantalja on helppohoitoinen ja monikäyttöinen tuote. Jokainen talja on oma yksilönsä ja näin ollen myös niiden ikääntyminen on yksilöllistä. Lampaantalja pysyy hyvänä pitkään hyvin yksinkertaisilla hoitorutiineilla.

Tiesitkö että aito lampaantalja on hypoallergeeninen ja antibakteerinen tuote, eli sen ei pitäisi aiheuttaa herkkyyttä ja se pystyy pitämään itse itsensä puhtaana.


Lampaantaljan hoito-ohjeet

 Lampaantaljaa tulee ravistella ja tuulettaa riittävän usein, tämän lisäksi tamppaaminen ja imurointi ovat hyviä keinoja pitää se raikkaana. Talvella lampaantaljaa voi mattojen tapaan pyörittää puhtaassa pakkaslumessa.

Kulahtaneen näköistä lampaantaljaa voi harjata kevyesti harvapiikkisellä harjalla tai kammalla. Huovuttuneen taljan saa kampaamalla ja puristelemalla pehmoiseksi ja pörröiseksi. Taljan luontaiset kiharat voimistuvat, jos suihkutat sen pintaan vähän vettä esimerkiksi sumutinpullolla.

Säännöllinen tuulettaminen, ravistelu ja tamppaaminen auttavat pitämään taljan hyvänä pitkään.Lampaantaljan peseminen

Aitoa lampaantaljaa ei tule pestä pesukoneessa. Taljan karvapuoli kestää vettä, mutta nahkapuolta ei tulisi altistaa kunnon kastumiselle, mikäli toivoo taljan pysyvän entisellään. Aito nahka "kovettuu" kastuessaan ja se ei välttämättä palaudu entiselleen.

Mikäli lampaantaljaan tulee tahra, voi sen yrittää irroittaa kevyellä Marseille-saippua liuoksella kevyesti hankaamalla.

Kaikki lampaantaljat kestävät kemiallista pesua. Taljoille on olemassa myös niille tarkoitettuja erityispesuaineita, joilla niiden puhdistaminen on turvallista.

Mikäli lampaantalja likaantuu pahoin, suosittelemme sen vientiä pesulaan.Kaikki BääBää®️ verkkokaupan lampaantaljat on mitattu ja kuvattu erikseen, eli tilaat juuri sen taljan jonka kuvassa näet. 

Tarjoamme ilmaisen toimituksen kaikkiin taljoihin!
Jotain luonnollista, pehmeää ja mukavaa