Villatuotteiden hoito-opasLampaanvilla vaatteissa ja asusteissa

Lampaanvilla on ilmavaa ja likaa hylkivää. Villa tuntuu iholla lämpimältä ja kuivalta, koska se on erittäin hengittävä materiaali, joka pystyy tehokkaasti hankkiutumaan eroon kosteudesta jota se siirtää iholta tai kastuessaan.  

Villa hylkii hajuja ja staattista sähköä. Se ei rypisty, eikä se siksi vaadi silitystä tai muuta käsittelyä. Kaiken lisäksi se kestää hyvin tulta.

Villalla on monia erinomaisia ominaisuuksia mm. hyvä lämmöneristyskyky, kosteudensiirtokyky, joustavuus ja antibakteerisuus. Villalla on myös korkea murtovenymä ja se palautuu hyvin venytyksestä sekä painaumista. Villa ei myöskään rypisty helposti.

Villasta valmistettuja vaatteita ja asusteita ei siis tarvitse pestä usein, sen huippuominaisuuksien vuoksi.Villasta valmistettujen vaatteiden ja asusteiden pesuohjeita


Puhdista villavaate ensisijaisesti tuulettamalla ja poistamalla tahrat paikallisesti. Villasta valmistettuja vaatteita ja asusteita voi pestä, pese ne kuitenkin alhaisissa lämpötiloissa (max. 30 astetta). Käytä pesukoneen hienopesu tai villaohjelmia. Voit pestä sen myös käsin.

Käytä mieluiten villalle tarkotettuja pesuaineita. Villa koostuu proteiineista ja luonnollisista rasvoista, ja tavalliset pesuaineet voivat rikkoa kuitujen aminohappokoostumuksen ja pestä pois villan luonnollisen lanoliinin.

Älä laita villasta valmistettuja vaatteita tai asusteita kuivuriin.

Tarkista aina jokaisen tuotteen pesuohjeet erikseen.